Featured Posts

  • Prev
  • Next

En intressant föreläsning om källsortering

Posted on : 29-09-2018 | By : Filip | In : aktuella frågor, Blandat, Information

0

Förra veckan var jag på en sån intressant föreläsning. Några bekanta bor i en förening som just nu ombildar till bostadsrätt med hjälp av www.restate.se. De håller som bäst på att lära sig allt om sin nya boendeform och frågade om jag ville följa med och lyssna på en föreläsare som vet hur bostadsrätter kan förbättra sin källsortering. Det är lättare än vad man tror att komma igång med en miljövänlig sådan. Vi lärde oss mer om hur källsortering faktiskt sänker kostnaderna för sophanteringen då soporna väger mindre när de sorteras ordentligt. Oavsett hur du bor så kan jag tipsa om att köpa in rejäla kärl att sortera avfallet i köket i. Nuförtiden finns det även gott om förvaringslösningar för det enskilda hushållet som är anpassade för till exempel batterier, glas och tomburkar. När soporna är organiserade och lättöverskådliga blir det enklare och roligare att sortera!

Människor på en föreläsning
Sorterade flaskor i plast

Till varmare breddgrader, tack!

Posted on : 01-11-2015 | By : Filip | In : Blandat, Funderingar, Uncategorized

Taggar:, , , , ,

0

En kompis skriver i går kväll – Jag är i Spanien! Och bifogar en länk som jag bara skummar igenom och fattar att han reser. Nu igen. På nätet, förstås. Jag ligger nämligen i sängen med en outhärdlig tandvärk och svarar bara – Och jag är i sängen. Sen vill jag bara sova bort eländet med visdomstanden. Jag är sjuk! Och han är så reseglad.

Jag vaknade i ottan av … gissa vad? Tandvärk, förstås. En smärtstillande tablett senare tittar jag genom fönster. Kolmörkt där ute. Tyst. Ruggigt. Men jag ser fullmånen på väg bort. Nu är det alltså höst och jag har äntligen förstått det. Att det inte gick upp för mig tidigare. Inte ens när vi i förra veckan ställde om klockan till vintertid. Men nu ser jag fullmånen medan jag försöker räkna upp alla fördelar med hösten. Sen tar jag fram mobilen och knäpper in en bild på fullmånen. I den stunden kunde jag faktiskt inte se så många fördelar med höst. Visst tycker jag att det är fint att se fullmåne men höstkylan kröp in närmare och framför mig kunde jag bara se oändlig många mörka, ruggiga, regniga, kyliga dagar med D-vitaminbrist. Då öppnade jag igen den där länken från igår kväll och kände bara för att åka iväg till en annan plats under solen, till varmare breddgrader. Jag vill verkligen åka till Spanien! Nu ska jag bara se till att det blir så. Nu gäller det att ta ett roligare foto ur min vardag. 😉

Jag vill verkligen åka till Spanien!

Ny passion?

Posted on : 03-09-2015 | By : Filip | In : Blandat

Taggar:, , , , , ,

0

asiatisk mat

Oj, vad längesedan det var jag skrev någonting, vet inte var tiden tar vägen….. Men nu tänkte jag att jag skulle dela med mig lite av någonting som verkar ha blivit en ny passion för mig – matlagning. Helst asiatisk mat med härliga smaker av ingefära och röd och gul curry.

Jag ska villigt erkänna att jag aldrig har varit speciellt intresserad av att laga mat och har varit väldigt nöjd med allting som har ställts framför mig. Men vet inte vad som händer under semestern, kom på att det är både väldigt roligt och väldigt rogivande.

Sedan får jag väl erkänna att jag mest tycker om att laga mat på helgerna när jag kan hålla på länge med att få fram härliga smaker samtidigt som jag dricker en öl eller ett glas vin till. Det där med att laga mat mitt i veckan är inte lika roligt. Men för mig är det ett väldigt bra sätt att koppla av lite efter jobbet. Så nu har jag också investerat i ett par riktigt vassa kockknivar. De gör verkligen en enorm skillnad. Ska ärligt säga att jag inte trodde att det spelade så väldigt stor roll, kniv som kniv. Men så är det verkligen inte.

 

Semester och ny leksak.

Posted on : 11-07-2015 | By : Filip | In : Blandat, Uncategorized

Taggar:, , , , , , , , ,

0

ligga i hängmattanBer verkligen om ursäkt att det har tagit så lång tid att skriva sedan mitt sista inlägg. Har haft otroligt mycket att göra på jobbet nu innan alla går på semester.

Men nu är det i alla fall fyra veckor av härlig ledighet som gäller. Har skaffat mig en liten ”städhjälp” utomhus idag – en robotgräsklippare! Ska bli väldigt intressant att se hur den fungerar. En kollega har skaffat en självgående dammsugare som han är väldigt nöjd med. Så jag tänkte varför inte testa en robotgräsklippare istället?

Min tanke om vad som är den perfekta semestern är att ligga i hängmattan i skuggan och läsa en god bok, det är livskvalitet och återhämtning för mig. Så då kan ju gräsklipparen jobba på för jag känner ändå att jag vill ha ett öga på den när den är igång så den inte går över till grannen och klipper ner hans blommor eller något 🙂

Hoppas ni har en skön sommar därute!

Revenge!!!

Posted on : 07-05-2015 | By : Filip | In : Blandat, TV-serier

Taggar:, , ,

0

Tjejen har fått mig helt hucked på Revenge. Visst, det kanske låter som en tjejserie och det är kanske i grund och botten men jag måste säga att jag gillar den. Den har ju pågått några säsonger nu så jag hade ju lite att ta igen, men nu är jag ikapp och vi kollade på senaste avsnittet igår – åh, herre gud säger jag bara – såg inte att detta kunde hända om jag ska vara ärlig.

Jag brukar vara rätt bra på att ”förutse” vad som kommer att hända i en serie. Men detta hade jag inte kunnat gissa. Att Emily skulle gripas för mordet på Victoria och att det skulle finnas så mycket ”bevis” mot henne hade jag aldrig gissat. Trodde nog at Margoux var den som skulle ställa till det för henne genom att publicera det som Victoria hade berättat om henne.

Är inte helt övertygad om att Victoria är död heller……..

victoria greyson

Eltandborste

Posted on : 09-03-2015 | By : Filip | In : Blandat

Taggar:, , , ,

0

Idag har jag varit hos tandläkaren och hon rekommenderade mig att använda en eltandborste istället för vanlig manuell tandborste. Jag har tydligen onödigt mycket plack på tänderna. Det är ju omöjligt att inte få någon plack men om man har en eltandborste så ska den tydligen ta bort mer plack än vad en manuell tandborste gör.

Jag borstar tydligen väldigt hårt också vilket har gjort att mitt tandkött lätt börjar blöda och att jag har ”puttat det uppåt” vilket inte heller är bra eftersom det blottar tandhalsarna till slut om det vill sig illa.

Så nu sitter jag och kollar lite på vad det finns för olika modeller. När jag läser om dem och vad de kan göra så är det ju inte så konstigt att den manuella tandborsten får stryka på foten. jag menar, eltandborstar pulserar, vibrerar, ser till att du inte borstar för hårt, ser till att du borstar tillräckligt länge och mycket mer. Inte lätt att göra detta för hand.

Är det förresten fler än jag som helt plötsligt börjar använda tandtråd sådär en vecka innan man ska till tandläkaren?

eltandborste

Tacka vet jag Netflix!

Posted on : 22-01-2015 | By : Filip | In : Blandat

Taggar:, , ,

0

Så, då har i alla fall febern släpp och jag börjar få lite krafter tillbaka. Jag brukar sällan eller aldrig bli sjuk men i tisdags när jag vaknade så hade jag så fruktansvärt ont i halsen och feber. Så det var bara att sjukanmäla sig och dra täcker över huvudet igen och försöka sova bort skiten.

Men som sagt idag har det varit bättre så idag har jag plöjt flera filmer och också börjat kolla på några avsnitt av Orange is the new black. Helt ok serie måste jag säga. Trodde att den skulle vara riktigt kass eftersom det var så mycket sexscener i den. (Brukar få för mig att serier/filmer med många och avslöjande sexscener ofta har dåliga handlingar men folk fortsätter att kolla eftersom de väntar på nästa sexiga scen) Kanske bara är jag som upplever det så, men detta var en helt ok serie trots, eller även, många sexiga scener.

Men nu är jag hungrig så nu blir det till att beställa en god och ”näringsriktig” pizza 🙂 Dagar som dessa så är jag evigt tacksam åt både Netflix och pizzerior som har hemkörning 😉

orange is the new blackHat

Planerar inför julen

Posted on : 12-12-2014 | By : Filip | In : Blandat

Taggar:, ,

0

I år tänkte jag vara lite mer ”seriös” i min juldukning tänkte jag. Jag brukar bara sätta fram fintallrikar och finglas och vika en servett på mitten och lägga på varje tallrik. Men i år tänkte jag att det kanske är dags att vara lite mer engagerad i själva dukningen och inte bara lägga fokus på maten. Dukningen är ju trots att det ”första intrycket” som gästerna får av maten när de sätter sig till bords. Visst, det är bara min släkt och familj men ändå.

Hittade detta klippet från Sköna hem där man kan vika riktigt fina granar av servetterna. Det ser ju inte så svårt ut att göra, i alla fall inte enligt videon, så jag tänkte att jag skulle engagera mig i detta. Det är ju väldigt enkelt att göra redan nu när jag ändå sitter framför TVn och inte gör någonting. Så om jag tar några varje kväll fram till julafton så kommer jag ju snabbt att bli klar i tid.

Tänkte fråga vad ni, som är som jag, som inte tycker om öl. Vad dricker ni till julmaten? Jag är inte så förtjust i läsk så jag dricker inte gärna julmust men jag tycker heller inte att det är gott att dricka vatten till maten heller. Några tips?

juldukning

 

Drömjobbet!

Posted on : 16-10-2014 | By : Filip | In : Blandat

Taggar:, , ,

0

Haha, har sett en kvinna som har mitt drömjobb! Hennes jobb är att prova chips och ta fram nya smaker! Förstår att hon älskar sitt jobb!

Chips är och har tyvärr alltid varit en stor last för mig. Men å andra sidan så är jag inte så förtjust i godis och kakor och sånt. Så när andra går igång på choklad, prinsessbakelser och vad det nu är så går jag igång på chips 🙂

Just nu är min största last Sjöstedts 3 x lök från OLW. Så jäkla mycket smak och precis lagom krispiga och ”flåttiga”. Jag kan mina chips och hur jag vill ha dem, de måste också ha rätt mycket saltsmak för att verkligen vara bra chips.

Hm, undrar om jag kanske skulle söka som någon typ av assistent till denna kvinnan kanske 😉 Jag har massor med bra idéer på smaker som man skulle kunna framställa. Kommer dock inte att skriva om dem här för jag vill ju inte att någon annan ska komma före mig och få jobbet för att de säljer in mina idéer 😉

Chips