Featured Posts

  • Prev
  • Next

Se upp med vilka rengöringsmedel du använder

Posted on : 20-10-2018 | By : Filip | In : Uncategorized

0

Tack och lov ökar den allmänna medvetenheten kring kemikaliers påverkan på miljö och hälsa i snabb takt. Den mest uppmärksammade aspekten av att använda starka kemikalier i exempelvis rengöringsmedel är direkta negativa effekter för användarens hälsa. Jag har dock fått lära mig att det finns mer indirekt negativ påverkan från starka rengöringsprodukter. Ett exempel är att mitt immunsystem kan försvagas om mitt hem helt enkelt blir för rent. Dessutom kan mindre katastrofala men ändock jobbiga tråkigheter inträffa om jag väljer fel kemikalier i hushållet. Exempelvis kan starka ämnen som klor och ammoniak missfärga och bleka mina textilier och möbler. Inträffar något sådan finns det inte mycket annat att göra än kontakta försäkringsbolaget och hoppas på det bästa. Bra bolag som Moderna försäkringar brukar vara tillmötesgående om du har valt rätt avtal, men det bästa är naturligtvis att agera förebyggande. Jag läser alltid noga på etiketten innan jag köper hushållskemikalier. Dessutom skaffar jag mig en hel del förkunskaper om hur olika kemikalier påverkar hälsa, miljö och olika material. På så sätt försäkrar jag mig om att jag gör rätt val i butiken.

En person rengör ett köksgolv

(Visited 1 times, 1 visits today)

Write a comment