Featured Posts

  • Prev
  • Next

Slipa knivar med skärpa

Posted on : 02-03-2016 | By : Filip | In : Matlagning

Taggar:, , , ,

0

Slipa knivar

För att det ska gå enkelt att laga mat och skära upp snyggt, utan risk att du skadar dig så behöver du ha vassa knivar. Det är faktiskt större risk att du skadar dig på slöa knivar, eftersom du då använder mer kraft och lättare slinter, än om kniven är vass. För att slipa knivar behöver du ett bra brynstål, som finns i olika utföranden och prisklasser. Du ska välja ditt brynstål efter vilka slags knivar som du använder. Är du en flitig användare av europeiska knivar passar ett klassiskt stålbryne dig bra, när du ska slipa knivar. Denna typ passar också om kniven har en slipvinkel på omkring 20-25 grader och den passar till slipning av eggade knivar som redan har en viss skärpa. Föredrar du att använda japanska knivar när du skär upp dina råvaror, bör du istället använda ett keramikbryne. Ett diamantbryne kan användas till alla knivar gjorda av stål, keramik och titan. Här hittar du ett bryne som passar din stil och dina knivar.

 

(Visited 88 times, 1 visits today)

Write a comment