Featured Posts

  • Prev
  • Next

Alltid i mitt skafferi

Posted on : 28-03-2019 | By : Filip | In : Uncategorized

0

Jag har en förkärlek för avancerade städprodukter som innehåller många olika ingredienser. Dock finns det en produkt som är raka motsatsen till avancerad, och det är bakpulver. Jag har alltid flera burkar ståendes i skafferiet och gör säkert slut på en i veckan. Bakpulver är en genialisk produkt som går att använda till i princip allt från att rengöra toan till att tvätta fönster med. Min flickvän tipsade mig om att det också går utmärkt att använda till att rengöra silversmycken med. Det enda som behövs är en bit aluminiumfolie, varmt vatten och en tesked bakpulver. Smart va?

Silverringar för två

Det naturliga universalmedlet grönsåpa

Posted on : 08-01-2019 | By : Filip | In : Uncategorized

0

Mycket av den information jag skaffar mig om naturliga rengöringsprodukter läser jag mig till, men det händer att jag träffar på personer som lär mig något nytt. Det hände för ett tag sedan när jag satt och pratade med en kvinna som jobbar som resurssocionom. Hon lärde mig att grönsåpa kan vara suveränt till mer än att bara städa med. Själv brukar hon använda grönsåpa till att tvätta både håret och resten av kroppen. Hon berättade att många missar att man inte kan använda bara grönsåpa utan att man dessutom behöver schampo efteråt för att få ett bra resultat. Grönsåpan gör huden otroligt mjuk och känslan av renhet efter duschen ska vara fenomenal. Ett gammal husmorsknep som jag kände till sedan innan är att tvätta kläderna med det. Det är verkligen ett universalmedel på många sätt. Dessutom luktar det underbart efter att man har städat med det hemma. Använder ni grönsåpa till något mer än att torka golven? Det skulle vara roligt att få ta del av ännu fler bra tips.

Bro med mossa

Naturliga hårprodukter

Posted on : 25-12-2018 | By : Filip | In : Uncategorized

0

Det finns många naturliga ingredienser som man kan använda i håret för att få det att lukta gott och se bra ut. En vanlig sak är rosenvatten, det både återfuktar och luktar gott. Lavendelte förebygger håravfall och har en lugnande effekt på hårbotten. Bland de bästa naturliga produkterna för håret sägs vara kokosolja. Doften är söt och uppskattas av de flesta, dessutom är oljan naturligt fet och sägs kunna förebygga skador. Håret är för många människor väldigt viktigt, men också väldigt individuellt. Därför är det viktigt tycker jag att vara medveten om att vissa produkter passar vissa personer bättre respektive sämre. Här kan man behöva prova sig fram, som vilket schampo eller balsam som helst. En annan sak jag uppskattar är faktiskt ibland att teckna lite för att slappna av. kolla här vilka härliga färger det finns att köpa. Jag blir så otroligt sugen på att skapa, kanske bilder på vad som fungerar att använda i håret. Det viktiga tycker jag är att man är öppen och vågar prova nya saker!

Brunt hår och vit tröja

Putsa fönster och glas

Posted on : 11-11-2018 | By : Filip | In : Uncategorized

0

Visste du att i Sverige ingår rena fönster som ”skälig levnadsnivå” enligt en av Sveriges kammarrätter. Däremot vet jag inte hur det efterföljs eller kontrolleras. Det är ju socialen som brukar ingripa annars vid olika typer av ”misär” så kanske även denna gång, ni får kolla på lediga jobb socionom vad som ingår i arbetsuppgifterna. Däremot kan jag ge er mina bästa tips när det gäller att putsa fönster. Det fungerar även på glasbord som börjar att bli trendigt igen eftersom 90-talet är hett, hett, hett. Utrustningen du behöver är en sprayflaska med vatten och diskmedel, en fönsterskrapa, en trasa i sämskskinn eller en trasa av mikrofiber. Spruta på diskmedelslösningen på fönstret och gnid in ordentligt. Använd sedan fönsterskrapan. Välj själv om du väljer att att arbeta våg- eller lodrätt. Torka av fönsterkanterna och voilá dina fönster bör vara skinande rena. Tycker du att det är svårt med ränder så går det att köpa färdiga medel för fönsterputs i affärerna. De är inte lika miljövänliga med de kan faktiskt vara en räddare i nöden på svårputsade ytor som annars blir flammiga. Kom även ihåg att inte pusta i starkt solsken!

Två fönsterputsare arbetar

En hemmagjord rengöringsspray

Posted on : 02-11-2018 | By : Filip | In : Uncategorized

0

Även om städtekniska prylar är mitt stora intresse så är faktiskt min favoritprodukt för att städa hemma – ättika! Det är en grym vätska som går att använda till mycket och som dödar bakterier samt tar bort oönskade lukter. Och det är billigt! Blanda ut med lite vatten och pressa i lite citron så har du ett hemmagjort rengöringsspray som är effektivt samtidigt som det inte innehåller några kemikalier. Jag har prisat ättika tidigare på bloggen men många är rädda för att det ska lukta vid användning. Det gör inte det så våga testa, ni kommer att bli förvånade.

En person städar en toalett

Se upp med vilka rengöringsmedel du använder

Posted on : 20-10-2018 | By : Filip | In : Uncategorized

0

Tack och lov ökar den allmänna medvetenheten kring kemikaliers påverkan på miljö och hälsa i snabb takt. Den mest uppmärksammade aspekten av att använda starka kemikalier i exempelvis rengöringsmedel är direkta negativa effekter för användarens hälsa. Jag har dock fått lära mig att det finns mer indirekt negativ påverkan från starka rengöringsprodukter. Ett exempel är att mitt immunsystem kan försvagas om mitt hem helt enkelt blir för rent. Dessutom kan mindre katastrofala men ändock jobbiga tråkigheter inträffa om jag väljer fel kemikalier i hushållet. Exempelvis kan starka ämnen som klor och ammoniak missfärga och bleka mina textilier och möbler. Inträffar något sådan finns det inte mycket annat att göra än kontakta försäkringsbolaget och hoppas på det bästa. Bra bolag som Moderna försäkringar brukar vara tillmötesgående om du har valt rätt avtal, men det bästa är naturligtvis att agera förebyggande. Jag läser alltid noga på etiketten innan jag köper hushållskemikalier. Dessutom skaffar jag mig en hel del förkunskaper om hur olika kemikalier påverkar hälsa, miljö och olika material. På så sätt försäkrar jag mig om att jag gör rätt val i butiken.

En person rengör ett köksgolv

Hållbart tänkande

Posted on : 01-08-2018 | By : Filip | In : Uncategorized

0

För mig är ju hållbart tänkande väldigt viktigt, framförallt inom städning och renhållning. Men så klart finns det också andra saker som ligger mig varmt om hjärtat. Hållbarhetstänk på den lokala orten tror jag också på, som att handla lokalt och anlita företag i närområdet. Skulle jag vilja sälja eller köpa en fastighet skulle jag utan att tveka anlita en riktigt kompetent mäklare österåker . Genom att tänka lokalt gynnar jag orten, men jag hjälper också till att minska resor, frakt och så vidare. En annan sak som jag inte har något emot är att handla begagnade saker. Visst kan en begagnad möbel vara lite sliten och skitig, men som städintresserad är det inget problem. Tyget går att rengöra med ättika då det motverkar både fläckar och dålig lukt. Ättika är dessutom helt ekologiskt och väldigt snällt mot miljön vilket jag verkligen tycker är toppen!

Ett sparande är bra att ha

Posted on : 01-07-2018 | By : Filip | In : Uncategorized

0

Jag vet att ekonomi och sparande kan ge många hjärtklappningar men jag tycker ändå det är viktigt att gå igenom vad man kan spara och behöver. Det ger en trygghet att veta man har ett sparande eller en buffert ifall man behöver till något oförutsedd. Ta som det här med tvättmaskiner och diskmaskiner. Det är viktigt att ta hand om dem för att de ska hålla. Hur de tas om hand på bästa sätt varierar var du bor i landet eftersom vattnet varierar. Det är mineraler och metaller som finns i vattnet som påverkar maskinerna. Sedan är det viktigt med en försäkring också, jag tecknade min via Skandia.

Mynt på hög

Grader viktigare än tvättmedel

Posted on : 17-06-2018 | By : Filip | In : Uncategorized

0

Vad har du för inställningar när du tvättar sängkläder? Lakan ska helst tvättas i 90 grader för att döda bakterierna, det är mycket viktigare än vilket tvättmedel du använder.

Många tvättar sängkläder i för låga temperaturer

Vaknade med kramp i vaden

Posted on : 10-06-2018 | By : Filip | In : Uncategorized

0

Jaha, såhär kan man ju också börja dagen – med panik och kramp i vaden. Så fruktansvärt obehagligt, har du haft det någon gång? Har nog aldrig känt en sådan smärta förut. Efter lite googlande så har jag lärt mig att det kan bero på magnesiumbrist. Jag har också lärt mig att magnesium ett viktigt mineral som vi lätt blir av med om vi svettas mycket eller dricker för mycket vatten. Med tanke på hur varmt det har varit så är det kanske inte så konstigt om jag fått en brist. Det blev liksom lite moment 22, ju mer jag svettades, ju mer magnesium förlorade jag och ju mer vatten jag drack desto större blev bristen eftersom vätskan i kroppen ökade men inte mineralmängden. Så nu har jag lärt mig att, i alla fall under varma dagar, lägga lite havssalt i vattnet för att få i mig magnesium, kan ju vara ett tips till dig med 😉

Vi svettas ut mineraler
Lägg en gnutta havssalt i vattnet