Featured Posts

  • Prev
  • Next

Putsa fönster och glas

Posted on : 11-11-2018 | By : Filip | In : Uncategorized

0

Visste du att i Sverige ingår rena fönster som ”skälig levnadsnivå” enligt en av Sveriges kammarrätter. Däremot vet jag inte hur det efterföljs eller kontrolleras. Det är ju socialen som brukar ingripa annars vid olika typer av ”misär” så kanske även denna gång, ni får kolla på lediga jobb socionom vad som ingår i arbetsuppgifterna. Däremot kan jag ge er mina bästa tips när det gäller att putsa fönster. Det fungerar även på glasbord som börjar att bli trendigt igen eftersom 90-talet är hett, hett, hett. Utrustningen du behöver är en sprayflaska med vatten och diskmedel, en fönsterskrapa, en trasa i sämskskinn eller en trasa av mikrofiber. Spruta på diskmedelslösningen på fönstret och gnid in ordentligt. Använd sedan fönsterskrapan. Välj själv om du väljer att att arbeta våg- eller lodrätt. Torka av fönsterkanterna och voilá dina fönster bör vara skinande rena. Tycker du att det är svårt med ränder så går det att köpa färdiga medel för fönsterputs i affärerna. De är inte lika miljövänliga med de kan faktiskt vara en räddare i nöden på svårputsade ytor som annars blir flammiga. Kom även ihåg att inte pusta i starkt solsken!

Två fönsterputsare arbetar

En hemmagjord rengöringsspray

Posted on : 02-11-2018 | By : Filip | In : Uncategorized

0

Även om städtekniska prylar är mitt stora intresse så är faktiskt min favoritprodukt för att städa hemma – ättika! Det är en grym vätska som går att använda till mycket och som dödar bakterier samt tar bort oönskade lukter. Och det är billigt! Blanda ut med lite vatten och pressa i lite citron så har du ett hemmagjort rengöringsspray som är effektivt samtidigt som det inte innehåller några kemikalier. Jag har prisat ättika tidigare på bloggen men många är rädda för att det ska lukta vid användning. Det gör inte det så våga testa, ni kommer att bli förvånade.

En person städar en toalett

Se upp med vilka rengöringsmedel du använder

Posted on : 20-10-2018 | By : Filip | In : Uncategorized

0

Tack och lov ökar den allmänna medvetenheten kring kemikaliers påverkan på miljö och hälsa i snabb takt. Den mest uppmärksammade aspekten av att använda starka kemikalier i exempelvis rengöringsmedel är direkta negativa effekter för användarens hälsa. Jag har dock fått lära mig att det finns mer indirekt negativ påverkan från starka rengöringsprodukter. Ett exempel är att mitt immunsystem kan försvagas om mitt hem helt enkelt blir för rent. Dessutom kan mindre katastrofala men ändock jobbiga tråkigheter inträffa om jag väljer fel kemikalier i hushållet. Exempelvis kan starka ämnen som klor och ammoniak missfärga och bleka mina textilier och möbler. Inträffar något sådan finns det inte mycket annat att göra än kontakta försäkringsbolaget och hoppas på det bästa. Bra bolag som Moderna försäkringar brukar vara tillmötesgående om du har valt rätt avtal, men det bästa är naturligtvis att agera förebyggande. Jag läser alltid noga på etiketten innan jag köper hushållskemikalier. Dessutom skaffar jag mig en hel del förkunskaper om hur olika kemikalier påverkar hälsa, miljö och olika material. På så sätt försäkrar jag mig om att jag gör rätt val i butiken.

En person rengör ett köksgolv

Hållbart tänkande

Posted on : 01-08-2018 | By : Filip | In : Uncategorized

0

För mig är ju hållbart tänkande väldigt viktigt, framförallt inom städning och renhållning. Men så klart finns det också andra saker som ligger mig varmt om hjärtat. Hållbarhetstänk på den lokala orten tror jag också på, som att handla lokalt och anlita företag i närområdet. Skulle jag vilja sälja eller köpa en fastighet skulle jag utan att tveka anlita en riktigt kompetent mäklare österåker . Genom att tänka lokalt gynnar jag orten, men jag hjälper också till att minska resor, frakt och så vidare. En annan sak som jag inte har något emot är att handla begagnade saker. Visst kan en begagnad möbel vara lite sliten och skitig, men som städintresserad är det inget problem. Tyget går att rengöra med ättika då det motverkar både fläckar och dålig lukt. Ättika är dessutom helt ekologiskt och väldigt snällt mot miljön vilket jag verkligen tycker är toppen!

Ett sparande är bra att ha

Posted on : 01-07-2018 | By : Filip | In : Uncategorized

0

Jag vet att ekonomi och sparande kan ge många hjärtklappningar men jag tycker ändå det är viktigt att gå igenom vad man kan spara och behöver. Det ger en trygghet att veta man har ett sparande eller en buffert ifall man behöver till något oförutsedd. Ta som det här med tvättmaskiner och diskmaskiner. Det är viktigt att ta hand om dem för att de ska hålla. Hur de tas om hand på bästa sätt varierar var du bor i landet eftersom vattnet varierar. Det är mineraler och metaller som finns i vattnet som påverkar maskinerna. Sedan är det viktigt med en försäkring också, jag tecknade min via Skandia.

Mynt på hög

Grader viktigare än tvättmedel

Posted on : 17-06-2018 | By : Filip | In : Uncategorized

0

Vad har du för inställningar när du tvättar sängkläder? Lakan ska helst tvättas i 90 grader för att döda bakterierna, det är mycket viktigare än vilket tvättmedel du använder.

Många tvättar sängkläder i för låga temperaturer

Vaknade med kramp i vaden

Posted on : 10-06-2018 | By : Filip | In : Uncategorized

0

Jaha, såhär kan man ju också börja dagen – med panik och kramp i vaden. Så fruktansvärt obehagligt, har du haft det någon gång? Har nog aldrig känt en sådan smärta förut. Efter lite googlande så har jag lärt mig att det kan bero på magnesiumbrist. Jag har också lärt mig att magnesium ett viktigt mineral som vi lätt blir av med om vi svettas mycket eller dricker för mycket vatten. Med tanke på hur varmt det har varit så är det kanske inte så konstigt om jag fått en brist. Det blev liksom lite moment 22, ju mer jag svettades, ju mer magnesium förlorade jag och ju mer vatten jag drack desto större blev bristen eftersom vätskan i kroppen ökade men inte mineralmängden. Så nu har jag lärt mig att, i alla fall under varma dagar, lägga lite havssalt i vattnet för att få i mig magnesium, kan ju vara ett tips till dig med 😉

Vi svettas ut mineraler
Lägg en gnutta havssalt i vattnet

Flyttstädningen är vissas mardröm

Posted on : 16-05-2018 | By : Filip | In : Uncategorized

0

Att äga en villa eller en lägenhet är ett av mångas mål i livet. Kontaktar man mäklare Vaxholm så har man möjlighet att gå på visningar för att förhoppningsvis köpa ett nytt hem till sig. En nödvändig men inte alltid en så populär del av att äga ett hem är själva städningen. De flesta tycker till exempel inte om att flyttstäda. Men det finns många tips och tricks att hitta på nätet som man kan ta till för att göra detta så smidigt som möjligt. Vad som däremot är roligare är att städa innan man flyttar in i ett nytt hem. Man påbörjar ett nytt kapitel i sitt liv och städar bort den gamla ägaren av huset. Men sen ska det underhållas också. Vissa städar då ofta och andra mindre. Har man ett stort hem blir städningen lätt ett helt projekt. Då finns det flera olika verktyg och automatiska dammsugare man kan ta till för att underlätta, så man får mer tid med annat.

När man gillar att städa sitt hus

Tvätta mer miljövänligt

Posted on : 06-05-2018 | By : Filip | In : Uncategorized

0

Det finns en del knep för att tvätta mer miljövänligt. Självklart är det bra att använda nya energisnåla tvättmaskiner, men det allra bästa är ändå om man själv försöker dra ner på tvättandet. Om du använt en tröja en enda dag, måste den verkligen ner i tvättkorgen då?

Ibland kan det räcka att spraya lite vatten (med någon droppe sköljmedel i) på plagget och hänga upp det för att torka. För en vanlig tvätt i 40 grader går det åt ungefär 50 liter vatten! Lyckas du spara in en sådan tvätt i veckan gör du mycket för miljön.

Så påverkas lungorna av rengöringsmedel

Posted on : 07-03-2018 | By : Filip | In : Uncategorized

0

Doften av ett riktigt städat hem med nyskapade golv är oslagbar! Men för att få den där rena känslan använder många starka rengöringsprodukter som faktiskt kan påverka både lungorna och huden. Det här är kanske framför allt ett problem för alla som jobbar professionellt med städning, men är du känslig kan du tyvärr reagera på produkterna du använder hemma. Det finns till och med studier som visar att kvinnor som ofta städar hemma på sikt riskerar att få nedsatt lungkapacitet av att andas in rengöringsmedel! Att kvinnor är mer utsatta hänger både ihop med att kvinnors lungor är känsligare, men också för att det tyvärr fortfarande är vanligast att kvinnor ansvarar för städningen i hemmet. Kontentan är – försök använda miljömärkta och allergivänliga produkter, ofta är det tillräckligt med bara mikrofiberduk och vatten. Städa inte för ofta och försök dela jämt på städningen om ni är två. Önska dig en mysig, avkopplande och garanterat städ-fri mors dag present. Lägg trasan på hyllan och åk på spa.

Städning med mopp på golv
Kvinnors lungor är känsligare än mäns